Selecteer een pagina

Over mij

Mijn naam is Marlies van Erkel-van Rij, ik ben 44 jaar, getrouwd en woon samen met mijn man en 3 kinderen aan de kust, in het prachtige Rockanje. Ik houd van buiten zijn, lekker wandelen of fietsen, lezen, gezellige dingen ondernemen met mijn gezin, familie en vrienden.

Als coach ben ik gevoelig en intuïtief. Ik vaar op mijn gevoel en intuïtie en weet dat ik hierop kan vertrouwen. Voor mij zijn dit mijn belangrijkste instrumenten. Ik luister met mijn hart en neem jou zoals je echt bent. Mijn gevoelige en warme karakter geeft mensen snel een vertrouwd gevoel. Tegelijkertijd ben ik praktisch en doortastend. Dit zorgt ervoor dat ik mensen in beweging krijg, en ze echt durven te doen.

Met Durf te Doen Coaching help ik vrouwen die hun onzekerheden, angsten en twijfels willen aanpakken over wie ze werkelijk zijn, wat ze willen en kunnen, inzicht in zichzelf, zelfvertrouwen en rust te krijgen, zodat zij echt zichzelf durven zijn en weer blij zijn met zichzelf, hun keuzes en hun leven.

Mijn missie

Mijn wens is dat iedereen kan en mag zijn wie die werkelijk is. Voor mij betekent dit dat je in harmonieuze verbinding staat met jezelf (je eigen natuur) en met de dingen die je doet. Ik wil jou hierin aanmoedigen en je helpen de kracht te vinden die dingen te doen die je graag wilt doen en te zijn wie je werkelijk bent op jouw unieke wijze zodat je vrij en gelukkig in het leven kunt staan.

 

Mijn verhaal

Als klein meisje wist ik precies wat ik wilde worden, wat ik leuk vond en waar ik interesse in had. Ik droomde ervan om psycholoog te worden. Ik las boeken over spiritualiteit, engelen, leven na de dood en over buitenaards leven. Al snel merkte ik dat deze onderwerpen helemaal niet aansloten bij de interesses van leeftijdsgenoten. Langzamerhand werd ik minder onbevangen en gevoelig voor de meningen van anderen. En waarom? Als ik terugkijk was ik te jong en te onzeker om standvastig te zijn in mijn keuzes en liet ik mij beïnvloeden door de meningen en goed bedoelde adviezen van anderen. Dit zorgde ervoor dat ik uiteindelijk een hele andere weg bewandelde. Een weg die ver van mezelf af stond. Ik ruilde mijn droom om psycholoog te worden in voor een studie bij het bankwezen. In die tijd hoorde je vaak dat er geen droog brood te verdienen was in al die softe banen. Nee, bij de bank zit je goed, daar zou ik de rest van mijn leven kunnen werken. De bank biedt zekerheid en een goed salaris. Wat wil je nog meer? Al snel merkte ik dat ik er niet gelukkig van werd. Wat nou zekerheid of een goed salaris! Draait het daar om in het leven? En je dromen dan? Is het niet veel meer waard om deze waar te maken, je hart te volgen en te kunnen zijn wie je werkelijk bent.

Het duurde heel lang voordat ik een stap durfde zetten en voor mijzelf durfde te kiezen. Jarenlang werkte ik bij de bank en later ook nog bij de overheid in diverse functies. Hoewel ik al heel lang wist dat deze banen helemaal niet bij mij pasten en mij helemaal geen voldoening gaven, bleef ik doorgaan, bang om andere keuzes te maken, en mensen teleur te stellen. Ik was te onzeker om voor mijzelf te kiezen. Mensen helpen heeft mij altijd veel voldoening gegeven maar in mijn werk lag de nadruk vooral op administratieve- en procesmatige taken. Waarom bleef ik hier maar mee doorgaan? Uiteindelijk ging ik met steeds meer tegenzin naar mijn werk. Dit uitte zich in allerlei klachten, zoals vermoeidheid, verveling, lusteloosheid en het gevoel te hebben zinloos bezig te zijn. Ik wist niet meer wie ik eigenlijk was en wat ik zelf wilde. Ik voelde me leeg en waardeloos. 

 

 

Ik houd van gedichten. Het geeft vaak zo mooi weer waar je zelf geen woorden voor kunt vinden.
Eén daarvan is het gedichtje hieronder van Anna Terruwe.

“Jij mag zijn zoals je bent,
om te worden die je bent,
maar nog niet kunt zijn.
En je mag het worden
Op jouw wijze en op jouw uur”

Na lang nadenken ben ik tot de conclusie gekomen dat alleen ik mijn leven kan veranderen en kan leven en invullen zoals ik dat wil. Er zullen altijd mensen zijn die mijn keuzes niet steunen of mij niet begrijpen, maar dat is dan jammer. Het is mijn leven en ik ben wie ik ben! Ik heb ontslag genomen en ben gestart met mijn eigen coaching praktijk Durf te Doen Coaching.

Mag jij jezelf zijn of vraag jij je ook af wie je eigenlijk echt bent? Wil je hierover verder praten neem dan hier contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wandeling en misschien kunnen wij dan samen op weg gaan op zoek naar jouw eigen natuur zodat jij straks ook jouw eigen levenspad kunt bewandelen.

Liefs,

Marlies

 

Schrijf je nu in en ontvang mijn gratis ebook met tips!

Bedankt voor je interesse in mijn ebook! Ik wens je veel leesplezier.