Wat als onzekerheid je verlamt?

Iedereen voelt zich wel eens onzeker. Daar is op zich ook niets mis mee. Maar wat als je je zo onzeker voelt waardoor je je geblokkeerd en verlamd voelt en je niets meer durft te doen.
Je slaapt slecht, je piekert over wat andere mensen of collega’s van je denken of vinden, je ziet op tegen de dag. Je bent jezelf niet en je blijft het liefst de hele dag in bed.
Een voorbeeld uit de praktijk.
Ze zit tegenover me en maakt een vermoeide indruk. Ze is in de war. Het is een chaos in haar hoofd. Ze piekert de hele dag over van alles en nog wat. Ze twijfelt voortdurend, “doe ik het wel goed”, “heb ik niets verkeerds gezegd”, “heb ik mijn werk wel goed gedaan”, “had ik niet toch een andere beslissing moeten nemen”.
Ook in andere situaties worstelt ze met deze gevoelens en gedachten. Ze wordt er zo moe van. Ze ziet het niet meer zitten en is het vertrouwen in zichzelf helemaal kwijt geraakt. Ze heeft zich al een aantal keer ziek gemeld op het werk maar dat heeft eigenlijk niet veel geholpen. Het is nu zelfs zo erg dat ze er tegenop ziet om naar haar werk te gaan. Met horten en stoten vertelt ze haar verhaal. Het voelt goed om erover te praten. Dat lucht op, zegt ze. Ze zegt dat ze zo niet meer verder wil en kan. Ze wil er niet meer voor weglopen.
Dit is een kort voorbeeld uit de praktijk. Iets wat ik vaker tegenkom. Mensen die zichzelf niet durven laten zien, een gebrek aan zelfvertrouwen hebben en zich hierdoor neerslachtig, onzeker of angstig voelen en in een negatieve spiraal terecht komen.
Misschien herken jij jezelf hier ook wel in en wil je er iets aan doen.
Wellicht heb je weinig zelfvertrouwen, een gebrek aan eigenwaarde of ben je faalangstig of vind je het moeilijk om grenzen te stellen en jezelf helemaal te laten zien.
Hoe zou het zijn om te leren en ervaren dat het mogelijk is om jezelf te durven laten zien en van jezelf te houden. Dat je je niet meer druk hoeft te maken over wat anderen van je vinden. Dat je je niet meer hoeft te verstoppen of minder te voelen dan een ander. Hoe fijn zou het zijn als je weer ontspannen en met plezier in het leven kunt staan en onzekerheid je niet meer verlamt.

Mijn lijfspreuk is “Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen”.

Wil je verder praten of wil je weten of ik wat voor jou kan betekenen?
Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op. In een kosteloos kennismakingsgesprek kunnen we dan kijken wat de mogelijkheden zijn (0626766489 of via www.durftedoencoaching.nl)

En meld je hier alvast aan voor mijn gratis ebook “vind jezelf terug met het doorbreken van je blokkades en wordt een krachtige, blije vrouw, die vol zelfvertrouwen in het leven staat.
https://www.durftedoencoaching.nl/?page_id=1767

Lieve groet,
Marlies
Durf te Doen Coaching

Schrijf je nu in en ontvang mijn gratis ebook met tips!

Bedankt voor je interesse in mijn ebook! Ik wens je veel leesplezier.